Marlies family

Keihard trappen voor een keiharde ziekte!

Eind januari stond mijn leven op z’n kop door een heftig skiongeluk waarbij ik een knie- en zenuwletsel heb opgelopen. Ruim een maand later kregen wij het verschrikkelijke nieuws dat er alvleesklierkanker was geconstateerd bij mijn moeder. Waar ik normaal afleiding zocht in veel sporten, was dat voor mij nu niet mogelijk.

Hoewel ik zeker nog fysiek stappen zal moeten maken in mijn revalidatie, worden mijn kleine stapjes steeds groter en is een ding me al wel gelukt: fietsen. Nu wil ik de medische wereld, jullie en mezelf verbazen met een sportieve prestatie!

Op zaterdag 8 juli ga ik, samen met mijn vriend Steven, 50 kilometer fietsen tijdens het evenement van Deltaplan alvleesklierkanker. Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Per jaar overlijden er ruim 2.800 Nederlanders aan deze ziekte. Het heeft dan ook een schrikbarend slechte prognose; na 5 jaar is slechts 9% van de patiënten nog in leven. Er is meer geld nodig voor onderzoek en daar wil ik heel graag mijn steentje aan bijdragen.

Met mijn deelname op 8 juli wil ik zoveel mogelijk geld binnenhalen voor Deltaplan Alvleesklierkanker, zodat de ziekte van mijn moeder meer aandacht krijgt en er meer onderzoek kan worden gedaan.

Met een donatie zou je ons enorm helpen, alle beetjes helpen! Onze dank is groot!

Eveline & Steven

14/07/2023
18:28

Anonymous

View all

Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Met baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek wil het Deltaplan Alvleesklierkanker hier verandering in aanbrengen. Het Deltaplan wil wetenschappelijk onderzoek versnellen, de handen ineenslaan om de beste behandeling voor iedereen beschikbaar te maken en te werken aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten.