Ilse Muller

Ik loop mee tegen alvleesklierkanker

Op 28 juni 2022 verloor ik mijn liefste mama aan alvleesklierkanker. Tijdens haar ziekte is ze altijd positief gebleven en bleef ze intens genieten van het leven. Met mijn vader, mij en met haar liefste kleinkinderen waar ze apetrots op was. Dankzij de behandelingen heeft ze nog 3 jaar mogen leven.Toen we het nieuws kregen in 2019, wisten we dat dit geen goed nieuws was: alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker, de diagnose is zo goed als een doodvonnis vanwege de schrikbarend slechte prognoses. Na 5 jaar is slechts 9% van de patiënten nog in leven. Als de ziekte behandeld kan worden heeft het vaak een enorme impact op de kwaliteit van leven. Mijn moeder heeft zich ontzettend dapper door alles heen geslagen, zonder ook maar 1 keer ergens over te klagen.

Op 8 juli loop ik mee ter nagedachtenis aan mijn moeder en voor alle mensen met deze nare ziekte die ik hiermee kan helpen. Wil je mee helpen? Steun mijn actie dan met een donatie! Zo draag je bij aan het Deltaplan Alvleesklierkanker. Elke bijdrage telt!

24/06/2023
19:04

Karin

View all

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more

Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Met baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek wil het Deltaplan Alvleesklierkanker hier verandering in aanbrengen. Het Deltaplan wil wetenschappelijk onderzoek versnellen, de handen ineenslaan om de beste behandeling voor iedereen beschikbaar te maken en te werken aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten.